Building brands with architecture Identiteit xs architecten

Identiteit voor XS architecten

Samen met Amersfoorts architectenbureau XS architecten werken wij al een tijdje samen voor opdrachtgever Délifrance. In 2021 is de knoop doorgehakt om de eigen branding onder de loep te nemen en te vernieuwen zodat deze beter zou passen bij de nieuwe visie en strategie. Door middel van verschillende brandingsessies en onderzoek, zowel strategisch (online onderzoek, concurrentie, klanten, stakeholders) als visueel (concepten, schetsen) zijn we gekomen tot een frisse nieuwe uitstraling die over de hele linie is doorgevoerd.

Eigentijds logo
Besloten is dat de naam ‘XS architecten’ overeind bleef, maar dat logo en identiteit meer van deze tijd moest zijn. Het nieuwe logo moest minder technisch zijn en meer design en gevoel uitstralen.

Middelen

De nieuwe huisstijl is doorgevoerd in onder andere de nieuwe website, social media templates, iconen, correspondentiereeks, presentatiemiddelen, signing, autobestickering en natuurlijk de titelhoek van technische tekeningen. Er was ook behoefte aan Office templates voor Word en Powerpoint. Deze hebben wij ontworpen en laten bouwen.

Website

De nieuwe website is toegankelijk, volledig en toch overzichtelijk. Door te werken met een zeer gebruiksvriendelijk CMS (Usecue) zijn aanpassingen gemakkelijk door te voeren. Bekijk hier de website.

Iconen en figuren

De iconen sluiten qua design en kleurgebruik naadloos aan op het nieuwe logo. De iconen zijn gemaakt voor de verschillende stappen in het ontwerpproces die XS architectuur hanteert. De stappen bestrijken alle aspecten van operatie en klantbeleving.

Beeldbank

De beeldbank is zo samengesteld dat deze goed matcht met de ’silhouetten’ die in de huisstijl en het interieur van XS architecten een belangrijke plek hebben. Daarnaast zijn de beelden een weergave van de branches waarin XS voornamelijk actief is, namelijk food, retail en franchise.

Bekijk hier het designproces van de rebranding van XS architecten

Na een uitgebreide conceptfase hebben we een logo gemaakt dat bestaat uit een ‘X’, een ‘S’ en een * Asterisk. Dit vermenigvuldigingsteken is tevens een convolutieteken in de wiskunde. “Convolutie (samenvouwing) is een wiskundige bewerking, aangeduid door *, op twee functies met als resultaat een nieuwe functie: de convolutie van beide.”

De * past symbolisch uitstekend bij wat XS architecten doet. Het symbool is tevens goed te gebruiken als beeldmerk in de diverse uitingen.

Bekijk het ontwerpproces van xs architecten Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn