Sociale maatschappelijke projecten

We dragen bij Concreet geeft vorm sociaal maatschappelijke projecten een warm hart toe. Regelmatig krijgen wij de vraag om ons in te zetten voor goede doelen of sociale projecten.

In de afgelopen jaren hebben wij ons met veel plezier ingezet voor een breed scala aan projecten met een sociaal en/of maatschappelijk karakter. Soms ging het om het ontwerpen van een huisstijl, maar een andere keer werd een volledige campagne gevraagd. Voor ons als ontwerpbureau is iedere vraag er één die een unieke aanpak verdient. Het resultaat zie je op deze pagina.

Meer weten over maatschappelijke projecten? Wat kunnen wij voor jou doen? 


Onthulling burgemeester vierkant

Muurpoëzie

BewonderdeWoorden

Soms komen er wel heel bijzondere projecten voorbij waar wij aan mee mogen werken. Zo ook het muurgedichtenproject van de Amersfoortse stadsdichter Nynke Geertsma.  

Het muurpoëzieproject ‘BewonderdeWoorden’ is een initiatief van stadsdichter Nynke Geertsma. Concreet geeft vorm is verantwoordelijk voor de opmaak. De productie en montage hebben wij in samenwerking met Van Essen en Van Raay signing en standbouw uitgevoerd.


carejam-zorg-innovatie

CareJam

Gereduceerd MVO tarief

CareJam is 24uur denkkracht van professionals, cliënten, inwoners, ondernemers en kunstenaars om voor complexe maatschappelijke problemen, creatieve en lokaal verankerde oplossingen te creëren.

Voor dit mooie en noodzakelijke initiatief ontwikkelden wij tegen een gereduceerd tarief niet alleen een logo, maar de algehele communicatiestijl. Website, roll up banners, folders en uitnodigingen, persberichten en email nieuwsbrief. Het hele project bekijk je hier.


kinderen-voor-kika

Kinderen voor KiKa

Onbetaalde inzet

In 2011 hebben we de huisstijl ontwikkeld voor het evenement De Berg Op, Kinderen voor KiKa. Dit zorgt nog steeds voor een grote herkenbaarheid van dit inmiddels gevestigde jaarlijkse evenement. De Kinderen voor KiKa huisstijl is in 2012 genomineerd voor de ‘gemaakt in Amersfoort’-trofee.

Wil je weten wat Concreet geeft vorm doet voor Kinderen voor KiKa? Kijk dan hier.


herdenkingsstenen-amersfoort-ontwerp-logo

Stichting Herdenkingsstenen

Om nooit te vergeten

De Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort wil de slachtoffers van het naziregime in de Tweede Wereldoorlog per persoon herdenken bij de laatste woning vanwaar ze werden gedeporteerd of vermoord. In Amersfoort gaat het om ruim 350 Joodse slachtoffers (de helft van de Amersfoortse Joden in die tijd), meer dan zeventig verzetsstrijders en drie Jehovah’s Getuigen.

Wij zijn gevraagd om voor de Stichting Herdenkingsstenen een logo te ontwerpen en een uitnodiging en boekje te maken voor het leggen van de eerste 16 stenen. In het boekje staat kort het verhaal van de slachtoffers en het adres waar hun steen is gelegd.

Ook hebben we voor Stichting Herdenkingsstenen een nieuwe gebruiksvriendelijke website ontwikkeld.


nationaal-monument-kamp-amersfoort-huisstijl-website

Nationaal monument Kamp Amersfoort

Zonder winstoogmerk

Kamp Amersfoort was in de Tweede Wereldoorlog een gewelddadig doorgangs- en strafkamp van de Duitse bezetter (SS). Van 18 augustus 1941 tot 19 april 1945 hebben er ongeveer 37.000 mensen voor korte of langere tijd gevangen gezeten.

Kamp Amersfoort werd in 2002 een Nationaal Monument met een bezoekerscentrum waar men kan herinneren, bezinnen en leren.

Voor Kamp Amersfoort ontwikkelde Concreet een nieuwe gebruiksvriendelijker website. Het logo is door ons kosteloos gerestyled en wij mochten de huisstijlmiddelen vormgeven. Tevens denken wij mee in een klankbordgroep voor de vernieuwingsplannen van het kamp.


gaypride-amersfoort-huisstijl-ontwerp

Stichting Gaypride Amersfoort

Leerzame stageopdracht

De doelstelling van de Stichting Gaypride Amersfoort is: “De verbreding van de acceptatie en het vergroten van de tolerantie ten opzichte van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen en transgenders in Amersfoort en omgeving”.

Hier vind je het ‘aandeel’ van Concreet in de Gaypride.


doe-een-wens-nederland-ontwerp-logo

Stichting Doe een Wens

40 uur gratis creativiteit

In 2014 hebben we middels een email- en social mediacampagne 40 uur gratis creativiteit aangeboden en een loting gedaan onder allerlei Nederlandse goede doelen. Stichting Doe een Wens/Make a Wish was de gelukkige winnaar.

In verband met het 25-jarig jubileum ontwikkelden wij een jubileumlogo voor de stichting.


kunsthal-kade-amersfoort

Kunsthal KAdE

Zichtbaar weldoen

In 2012, 2013 en 2014 was Concreet geeft vorm benefactor van Kunsthal KAdE in Amersfoort. Als benefactor hebben wij een aantal exposities gesteund met financiële middelen. In deze periode is Kunsthal KAdE verhuisd van het Smalle pad naar het Eemplein.


vrienden-van-meander-medisch-centrum

Vrienden van Meander

Sponsoring van zorg

De verhuizing van Meander Medisch Centrum naar de nieuwbouw aan de Maatweg in Amersfoort was een grote stap vooruit voor Meander die gepaard ging met hoge kosten. Daarvoor is de stichting ‘Vrienden van Meander’ opgericht.

In 2013 sponsorde Concreet geeft vorm de stichting ‘Vrienden van Meander’ in de vorm van een bedbank twv €1.250,-.


against-cancer-middelen-ontwerp-amersfoort

Against Cancer

Werken tegen half tarief

Vanaf 2013 werken we tegen half tarief voor de Stichting Against Cancer (voorheen bekend als ‘racen tegen kanker’). Deze stichting zet zich in om gezinnen met kinderen die kanker hebben mooie dagen te laten beleven.

Concreet geeft vorm ontwikkelde de huisstijl en heeft voor de diverse evenementen folders, flyers, sticker, banieren en posters ontworpen.


edukans-logo-ontwerp-amersfoort

Edukans

Geef kansarme kinderen een kans

Wereldwijd gaan 57 miljoen kinderen niet naar school. Onderwijs maakt weerbaar en geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Edukans aan meer scholen, schoolbanken, schoolborden, meer boeken en leraren in ontwikkelingslanden.

Edukans heeft Concreet geeft vorm gekozen als bureau voor het ontwikkelen van zijn campagnes. Dat doen wij tegen een gereduceerd tarief. Kijk hier voor meer over ons werk voor Edukans.