Dudok Wonen LW 30 huisstijl voor een transformatieproject

Projecthuisstijl voor LW 30

In opdracht van Dudok Wonen in Hilversum hebben we de identiteit ontwikkeld voor het project ‘LW30’. De transformatie van een kantoorpand aan de Larenseweg 30 naar de aantrekkelijke nieuwe groene maatschappelijke woon- en werkplek LW30, naast de Melkfabriek. Het wordt een thuis voor maatschappelijke ondernemers en starters op de woningmarkt die duurzaam wonen en ondernemen belangrijk vinden. Een mooie ontwikkeling als het gaat om circulair verbouwen naar duurzaam wonen & werken. Het sluit goed aan bij de kracht van Dudok Wonen. Het creëren van kansen voor iedereen.

Design (online) communicatie en marketing

We zijn gestart met diverse moodboards voor het bepalen van de juiste stijl en kleurenpalet, daarbij hebben we met name gekeken naar de diverse doelgroepen  en functies van het gebouw. Het logo en de huisstijlelementen zijn geïnspireerd op vormgeving uit de tijd van Dudok, de architect waarnaar woningcorporatie Dudok Wonen is vernoemd en waarvan in Hilversum veel werk is te vinden. Dudok had als doel om goede en betaalbare woningen en gebouwen te ontwerpen en hij stelde orde, samenhang en schoonheid centraal.

Vormen en kleuren

Het diverse kleurenpalet bestaat uit natuurlijke kleuren die aansluiten bij het vergroenen. Ze zijn iets frisser waardoor ze iets ‘hipper’ ogen. Het concept is een combinatie tussen een klassiekere, tijdloze art deco en een moderne stijl. De rondjes zijn een knipoog naar Dudok Wonen en vormen op die manier een verbintenis tussen LW30 en Dudok Wonen. Naast de kleuren hebben we een aantal patronen en vormen ontwikkeld die gebruikt worden voor de diverse thema’s in dit project.

Website

Voor dit project hebben we een kleine website ontworpen en gebouwd waar informatie en nieuws te vinden is over dit project. Bekijk hier de website lw30.nl.

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn