Cliënten onvrijwillige zorg krijgen een stem identiteit cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang

Naamgeving en identiteit voor stichting cliëntenvertrouwenspersonen

Met invoering van de Wet zorg en dwang (Wzd) op 1 januari 2020 is bepaald dat mensen met een verstandelijke beperking of psychogeriatrische aandoening een beroep kunnen doen op een cliëntenvertrouwenspersoon (CVP). Onze opdrachtgever AKJ (Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg) richtte een stichting op om invulling te geven aan deze taak. Concreet geeft vorm werd gevraagd een naam te bedenken en een passende identiteit te ontwikkelen voor de stichting.

Website, design en content ontwikkeling

Een belangrijk onderdeel van de positionering is de website. De doelgroep is breed, van (toekomstige) cliënten tot zorgverleners en van wettelijk vertegenwoordigers tot zorgpartners. Daarnaast heeft de site ook een wervende functie voor nieuwe medewerkers.
We zijn gestart met een uitgebreide flowchart. Aan de hand daarvan zijn de functionaliteiten bepaald en is het frisse design gemaakt. De content is tevens door ons geschreven. De technische realisatie is uitgevoerd door Usecue. Bekijk hier de website

Middelen

Naast de website hebben we diverse templates voor Office, vacatures, flyers en posters ontwikkeld en opgeleverd zodat de branding over de hele breedte kan worden toegepast.

Om Zorgstem direct bij verschillende zorgorganisaties zichtbaar te maken produceerden wij ook verschillende formaten posters, flyers en visitekaartjes.

Designproces van Zorgstem

Aan de hand van creatieve sessies heeft Concreet geeft vorm de naam bedacht en een identiteit ontwikkeld. Criteria voor de nieuwe naam was dat het de verschillende doelgroepen moest aanspreken, maar ook moest overbrengen waar de stichting zich hard voor maakt, namelijk een stem aan de cliënt geven. Belangrijk was ook dat de naam en uitstraling vertrouwen uitstraalt.

Om de branding van de stichting van de grond te krijgen is niet alleen een nieuwe naam bedacht, maar zijn ook direct website en een aantal middelen ontwikkeld.

Bekijk het ontwerpproces van Zorgstem Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn