Vernieuwde website Nationaal Monument Kamp Amersfoort Gebruiksvriendelijke website

Kamp Amersfoort

Nationaal Monument Kamp Amersfoort, op de grens van Leusden en Amersfoort, is een van de drie bekendste Nederlandse herinneringscentra. In de periode 1941 tot 1945 hebben ongeveer 37.000 veelal politieke gevangenen vastgezeten in dit doorgangs- tevens strafkamp dat onder direct bevel stond van de SS.

De stichting benaderde Concreet geeft vorm om mee te denken over professionalisering van de uitstraling. Aan de hand van onze adviezen werd besloten zowel de website als de huisstijl te vernieuwen. Rekening houdend met de geringe eigen middelen van de stichting is de opdracht deels ‘om niet’ en deels tegen aangepast tarief aangenomen en uitgevoerd.

website kamp amersfoort

Website en social media

Een groot onderdeel van de opdracht was de ontwikkeling van een nieuwe website. We zijn gestart met de flowchart en een functioneel ontwerp (FO). Aan de hand van het uitgewerkte FO hebben we de site ontworpen, een contentplan opgesteld en is de site technisch gerealiseerd in WordPress (i.s.m. Next Buzz). De site van Kamp Amersfoort is responsive.

Proces

De vernieuwde website, het gerestylde logo en bijbehorende huisstijlmiddelen zijn door ons ontwikkeld. In januari 2016 werd alles officieel in gebruik genomen.

Gedurende het project is er veel en vlot geschakeld met de directeur en met de communicatie adviseur van Kamp Amersfoort. Het proces van ontwerp, bouw en vullen van de website werd binnen 5 maanden afgerond.

Bekijk het ontwerpproces van Website Kamp Amersfoort Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn