Nieuwe website Sovee Duidelijkheid en structuur

Toegankelijk en gebruiksvriendelijk

Zowel de kernwaarden als de nieuwe, kortere pay off, ‘Voor de beste onderwijskansen’, zijn gebruikt als ‘onderlegger’ in het design van de website. Door te werken met de heldere kleuren uit het logo en en daar de verschillende disciplines en doelgroepen aan te koppelen is de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de site verbeterd.

Structuur

De navigatiestructuur van de nieuwe website moest voornamelijk gebruiksvriendelijk, duidelijk en toegespitst op de bezoeker zijn. Een bezoeker moet direct kunnen zien waar hij of zij naartoe moet. Er is daarom gekozen om het dienstenaanbod als uitgangspunt te nemen.

project-website-sovee-proces-2-1008x504
Sovee mailchimp

Mailchimp

Om de website bij de doelgroep te introduceren is er een Mailchimpnieuwsbrief door ons gemaakt. Direct na de introductie is het aantal bezoekers enorm gestegen en de conversie toegenomen.

Beeldbank

Voor de beelden in de website hebben wij gebruik gemaakt van de beeldbank van SOVEE en CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin). Hieruit hebben wij een selectie gemaakt van beelden die goed aansluiten bij de doelgroepen van Sovee.

Sovee nieuwe website

Proces

Sovee benaderde Concreet geeft vorm om mee te denken bij de positionering en om de nieuwe website te ontwerpen en te bouwen. De bestaande website voldeed niet meer aan de wensen van Sovee. De website moest overzichtelijker worden en een duidelijk communiceren naar de verschillende doelgroepen.

Wij zijn begonnen met het opnieuw formuleren van de propositie van Sovee door tijdens verschillende sessies uit te diepen waar Sovee voor staat. Daarna is in een aantal sessies het programma van eisen geformuleerd. Aan de hand van de uitkomsten uit deze sessies zijn wij aan de slag gegaan met de creatieve voorstellen, het opstellen van het FO (functioneel ontwerp) en het koppelen van de functionaliteit aan het design.

Vervolgens is het artwork omgezet naar een WordPress template en kon de website worden ingericht en gevuld. Oplevering van het geheel verliep volgens planning en naar tevredenheid van zowel opdrachtgever als van ons.

Bekijk het ontwerpproces van Sovee website Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn