Nieuwe website Versa Welzijn Helderheid en structuur

Toegankelijk en gebruiksvriendelijk

Versa Welzijn benaderde Concreet geeft vorm om mee te denken bij de herpositionering en om de nieuwe website te ontwerpen en te bouwen. Er is voor gekozen om de website prioriteit te geven binnen de planning van het hele project. De bestaande website voldeed niet meer aan de wensen van Versa en sloot niet meer genoeg aan op de doelgroepen.

Zowel de kernwaarden als de pay off, ‘Sterke mensen, sterke buurten’, zijn gebruikt als ‘onderlegger’ in het design van de website. Door te werken met heldere kleuren en duidelijke doelgroepen is de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van de site sterk verbeterd.

In dezelfde lijn als de website hebben wij ook een template ontwikkeld voor een MailChimpnieuwsbrief

Structuur

De navigatiestructuur van de nieuwe website moest voornamelijk gebruiksvriendelijk, duidelijk en toegespitst op de bezoeker zijn. Een bezoeker moet direct kunnen zien waar hij of zij naartoe moet. Er is daarom gekozen om het dienstenaanbod als uitgangspunt te nemen. Door een filter in de navigatie te bouwen kan iedere bezoeker aangeven in welke gemeente hij of zij wil zoeken. Afhankelijk van welke gemeente men kiest past het dienstenaanbod zich aan.

Versa welzijn navigatie concreet-geeft-vorm

Beeldbank

Om het beeldmateriaal goed aan te laten sluiten op de beoogde doelgroepen hebben wij geadviseerd om een fotograaf in te huren. Deze heeft op verschillende locaties van Versa beelden geschoten die aansprekend en herkenbaar zijn.

versa-website-header-concreet-geeft-vorm

Proces

Versa Welzijn benaderde Concreet geeft vorm om mee te denken bij de herpositionering en om de nieuwe website te ontwerpen en te bouwen. Er is voor gekozen om de website prioriteit te geven binnen de planning van het hele project. De bestaande website voldeed niet meer aan de wensen van Versa en sloot niet meer genoeg aan op de doelgroepen. De wens was om de navigatie gebruiksvriendelijker te maken, het aanbod overzichtelijker en de communicatie naar de verschillende doelgroepen duidelijker.

Wij zijn begonnen met diverse intakegesprekken waarna wij een flowchart en sitemap konden opzetten. Vervolgens zijn wij aan de slag gegaan met de wireframes en het functioneel ontwerp.

Webdesign en grafisch ontwerp van de website waren de laatste stappen voordat de site werkelijk gebouwd kon gaan worden. De technische realisatie en de koppeling met de interne systemen is door Next Buzz opgepakt.

Uiteindelijk is de content erin gezet en kon de website na uitvoerig testen live gezet worden. Het resultaat is helemaal naar tevredenheid van de klant.

Bekijk het ontwerpproces van Versa Welzijn website Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn