Nieuwe merkidentiteit Kenter Jeugdhulp Fusie Jeugdriagg Noord-Holland-Zuid en OCK het Spalier jeugd & opvoedhulp

Fusiehuisstijl opvoedhulp en GGZ

Jeugdriagg Noord-Holland-Zuid en de opvoedhulp van OCK het Spalier zijn per 1 juli gefuseerd tot Kenter Jeugdhulp. De nieuwe jeugdhulporganisatie heeft 17 locaties in Noord-Holland en er werken ruim 400 medewerkers. We zijn er erg trots op dat wij de nieuwe naam, de positionering, de merkidentiteit, de communicatiemiddelen en de website hebben mogen realiseren.

Identiteit Kenter

Er zijn diverse naamsessies geweest, uiteindelijk is voor Kenter Jeugdhulp gekozen. Kenter staat voor ‘kentering’, ‘nieuwe koers’. In het logo zit een perspectivische knik wat de kentering visualiseert. De kleuren zijn gebaseerd op een zonnige en een schaduwzijde en de tinten zijn gebruikt om het perspectief-effect te versterken. Voor het Kinder- Jeugd en Traumacentrum (KJTC) is een endorsed logo ontwikkeld.

Sluit uw identiteit nog aan bij uw doelgroep? Test het hier

Beeldbank

Voor de beeldbank zijn we begonnen met een matrix om te bepalen welke beelden er nodig zijn voor de visuele identiteit. We hebben gekozen voor zonnige ‘lente-achtige’ fotografie. De beeldbank is gericht op een aantal doelgroepen; gezinnen en kinderen in diverse leeftijden en samenstellingen. Voor KJTC is een aanvullende beeldbank gemaakt.

Huisstijlmiddelen Kenter Jeugdhulp

De website is het belangrijkste communicatiemiddel voor Kenter, maar uiteraard is er ook print nodig. We hebben op alle uitingen beeldmaskers toegepast die een verbindende visuele lijn vormen. De maskers zijn gebaseerd op de perspectieflijnen uit het logo. Enkele (huisstijl)middelen die door ons ontwikkeld en geleverd zijn; correspondentiereeks, templates, banieren, brochure, folders, merkpaspoort, posters en signing voor alle locaties.

Website en social media

Een groot onderdeel van de opdracht was de ontwikkeling van een nieuwe website. We zijn gestart met de online strategie, SEO analyse, flowchart en een functioneel ontwerp (FO). Aan de hand van het uitgewerkte FO hebben we de site ontworpen, een contentplan opgesteld en is de site technisch gerealiseerd in WordPress (i.s.m. Next Buzz).

De social media-accounts zijn door ons aangemaakt en we hebben de headers verzorgd. De kanalen worden onderhouden door Kenter zelf.

Proces

De nieuwe naam, de visie, missie, merk- en kernwaarden, de positionering, de visuele identiteit zijn door ons ontwikkeld. Het nieuwe merk is in juni 2015 intern en 1 juli 2015 extern gelanceerd.

Gedurende het project is er veel en vlot geschakeld met de raad van bestuur en de medewerkers van communicatie van beide organisaties. De hele positionering en identiteit is binnen 6 maanden ontwikkeld en geïmplementeerd.

Bekijk het ontwerpproces van Nieuwe merkidentiteit Kenter Jeugdhulp Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn