Experts in cultuuronderwijs nieuwe identiteit voor NEOS

Naamgeving en identiteit voor NEOS

De afdeling Kunst in onderwijs en samenleving van Scholen in de Kunst is actief op verschillende scholen in Amersfoort en omstreken. Zij adviseert scholen in het primair en voortgezet onderwijs en culturele instellingen op het gebied van cultuuronderwijs. Om het profiel van deze afdeling en haar rol van onafhankelijke deskundige en adviseur op het gebied van cultuureducatie zowel naar binnen en naar buiten toe duidelijker neer te zetten en te versterken, is besloten dat deze afdeling onder een nieuwe naam met een eigen identiteit in de markt gaat opereren. Concreet geeft vorm werd gevraagd een positionering, een naam te bedenken en een passende identiteit te ontwikkelen voor de stichting. Uit diverse naamvoorstellen is NEOS gekozen. Het Griekse woord NEOS betekent jong, fris, jeugdig en vernieuwing.

NEOS logo en stijl concreet

Fotografie en huisstijlelementen

Voor de ‘corporate’ NEOS-beelden (voor bijvoorbeeld webheaders en social media), gebruiken we mooie, verstilde beelden die ruimte geven voor fantasie en beelden met een focus. Als er mensen op het beeld staan, dan staat het kind (van diverse leeftijden tussen 0 en 23 jaar) centraal in een artisiteke of dynamische omgeving. Er worden geen drukke ’praktijkbeelden’ van bijvoorbeeld knutselende kinderen gebruikt, dit soort beelden komt vanzelf terug in het aanbod van de culturele partners.

Communicatie en marketing middelen

Naast huisstijlrichtlijnen is een toolkit gemaakt met diverse templates voor gebruik op social media. De contentbeheerder kan op basis van de templates zelf artwork maken in Canva voor Linkedin, Facebook en Instagram. Daarnaast zijn er (templates voor) diverse andere uitingen, zoals uitnodigingen en flyers ontworpen.

NEOS logoanimatie lancering identiteit

Voor de introductie van NEOS hebben we een animatie van het logo gemaakt (ism Asteroids, muziek door ‘Uprising Studio’).

 

Designproces van Neos

Aan de hand van creatieve sessies heeft Concreet geeft vorm de naam bedacht en een identiteit ontwikkeld. Het Griekse woord NEOS betekent jong, fris, jeugdig en vernieuwing. De naam NEOS heeft een naast deze verwijzing naar de jeugd en vernieuwing ook een associatie met de (Griekse) oudheid, dat brengt kunst, cultuur, jeugd en vernieuwing bij elkaar. We hebben de naam ook laten checken en vastleggen in het Benelux merkenregister. Nadat de naam was gekozen is het ontwerpproces voor het logo opgestart. Het creatieve proces is vanaf de start van het project vastgelegd in een ‘creatief boek’.

Bekijk het ontwerpproces van NEOS Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn