Muurpoëzie 'BewonderdeWoorden' Gedichten van stadsdichter op muren in Amersfoort

Gedicht Henk
Gedicht Nynke

‘BewonderdeWoorden’

Het muurpoëzieproject ‘BewonderdeWoorden’ is een initiatief van stadsdichter Nynke Geertsma. Concreet geeft vorm is verantwoordelijk voor de opmaak van de muurgedichten. De productie en montage hebben wij in samenwerking met Van Essen en Van Raay signing en standbouw uitgevoerd.

Twee van de vier gedichten zijn uitgekozen door een jury naar aanleiding van een dichtwedstrijd. Dit leverde 45 inzendingen op, waarvan de eerste serie van vier op 30 september is geplaatst.

De vier gedichten zijn te bewonderen bij Grand Café Halewijn op de Hof, bij Amicitia hangt het gedicht van Jacques de Waart, het gedicht van dichter Henk de Klerck is op de Havik geplaatst en in de Krankeledenstraat is het gedicht van Herman Gorter te lezen. Stadsdichter Nynke schreef het gedicht dat bij Halewijn om de hoek is geplaatst.

De locaties zijn uitgezocht door Stichting Muurpoëzie Amersfoort in samenwerking met de eigenaren van de panden en de gemeente Amersfoort. De komende tijd worden er nog zes gedichten geplaatst in de binnenstad.

Nieuwe serie gedichten te bewonderen

Het muurpoëzieproject is, na de eerste serie, ondertussen uitgebreid met een 12-tal nieuwe gedichten. Op 12 mei 2017 en op 1 juni 2018 werden de gedichten officieel onthuld. De gedichten zijn te vinden via onderstaand kaartje.

Op het kaartje zijn de plekken aangegeven waar de muurgedichten zich bevinden. Door op de punten te klikken krijgt u meer informatie over het gedicht. Inzoomen kan met de + en – linksonder in het kaartje. Met het kaartje kunt u een wandeling plannen langs alle gedichten.

Onthulling burgemeester

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn