Huisstijl Kinderen voor Kika Evenementhuisstijl

De Berg Op

De Berg Op is een uniek evenement voor Amersfoort en Nederland. Kinderen van Amersfoortse basisscholen in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar fietsen zoveel mogelijk geld bij elkaar voor de stichting Kika. In 2012 was de eerste editie. Daarnaa heeft het evenement jaarlijks steeds meer geld opgebracht, in 2014 maar liefst € 41.340,- en in 2015 is dat bedrag nog een heel stuk hoger uitgevallen, €55.869,-.

Concreet is medeorganisator en sponsor van de stichting en verzorgt belangeloos de huisstijl en communicatie. Voorzitter van het Comité van Aanbeveling is de burgemeester van Amersfoort, de heer Lucas Bolsius.

Huisstijl en communicatie

In 2011 hebben we de huisstijl ontwikkeld. Deze zorgt nog steeds voor een grote herkenbaarheid van dit inmiddels gevestigde jaarlijkse evenement. De Kinderen voor KiKa huisstijl is in 2012 genomineerd voor de ‘gemaakt in Amersfoort’-trofee. Concreet heeft de website, social mediakanalen, flyers, posters, templates, persberichten, signing en sponsordoeken ontworpen. We zijn verantwoordelijk voor alle communicatiekanalen, verzorgen de budgettering, persberichten, free publicity (in samenwerking met een journalist), flyers, presentaties, campagnes, fotografen en contact met sponsoren. Uiteraard wonen we ook alle bestuurs- en stuurgroepvergaderingen bij.

Kika-Huisstijl-Digitaal

Media

In de pers wordt jaarlijks veel aandacht besteed aan Kinderen voor Kika. Het evenement is uitgebreid in het jeugdjournaal geweest en lokale en regionale kranten tonen ook elk jaar weer interesse.

Klik hier voor de website

Klik hier voor Facebook

Klik hier voor het item jeugdjournaal

Proces

Martijn werd gevraagd om als bestuurslid aan te sluiten bij een nieuw lokaal en sportief evenement om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa. Een verzoek dat hij met plezier heeft gehonoreerd. De bestuursverantwoordelijkheid van Martijn ligt bij communicatie en huisstijl. Zodoende heeft Concreet, uiteraard geheel vrijblijvend, een stijl ontworpen die met name op kinderen gericht is, maar ook andere doelgroepen aanspreekt. Jaarlijks verzorgen we een communicatieplanning die bij iedere vergadering up to date wordt gemaakt. We beheren de website, social media, flyers, posters, persberichten etc.

Bekijk het ontwerpproces van Huisstijl Kinderen voor Kika Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn