Understanding is everything

Naamgeving en identiteit voor TVcN (Tolk en Vertaalcentrum NL)

Door TVcN werd Concreet geeft vorm gevraagd een nieuwe positionering, naam en identiteit te ontwikkelen die past bij hun internationale ambities. Het projectteam bestond uit designers, copywriter/strateeg (Edwin Kopper) vanuit Concreet en medewerkers van de afdeling marketing & communicatie, een projectleider en de directieleden van TVcN.

Door middel van brainstormsessies en een uitgebreid creatief proces is de naam Global Talk door Concreet bedacht. De naam past perfect bij de internationale ambities en het logo en identiteit heeft een eigentijdse uitstraling die daar mooi op aansluit.

Global Talk heeft een tolkenbestand van 1.500 tolken en cultuur specialisten en biedt tolk- en vertaalwerk in meer dan 200 talen. Naast Nederland en België heeft Global Talk ook een vestiging in Zweden waar ook nog eens 2.500 tolken werken. Naast de hele branding, waaronder de website, beeldbank, correspondentiemiddelen, templates en divers drukwerk ontwikkelden wij ook de introductiecampagne op social media met een film in meerdere talen.

De corporate identity is vastgelegd in een overzichtelijk brandbook in diverse talen.

Website, design en content ontwikkeling

Een belangrijk onderdeel van de positionering van Global Talk is de website. De doelgroep is ontzettend breed, van politici tot hulpverleners in asielzoekerscentra en van B2B tot cultuurdeskundigen. Je komt Global Talk overal tegen waar het gaat om elkaar verstaan en meer nog om begrepen te worden. De site heeft ook een wervende functie voor nieuwe tolken en vertalers.

Het basis webdesign is door Concreet gemaakt in Adobe XD, de technische realisatie van de websites is gedaan door Stuurlui. Concreet (Edwin Kopper) heeft tevens de hoofdcopy voor de website verzorgd.

Beeldbank

Voor de beeldbank van Global Talk hebben wij gezocht naar specifieke beelden met een ‘wereldse’ uitstraling. In eerste instantie was het idee om een fotograaf in te schakelen, maar we wilden beelden van diverse culturen gebruiken. Wij hebben daarom een beeldbank samengesteld met mooie warme beelden van diverse stockleveranciers.

Vormtaal

Een interpretatie is een persoonlijk beredeneerd oordeel over de betekenis van een waarneming, een tekst of muziek. Het woord is verwant aan het Franse interprète, wat ‘tolk’, maar ook ‘vertolker’ betekent › begrip. Dit vormt het concept voor de visuele identiteit van Global Talk.
Bovenstaand schema laat de werking van het systeem zien van de visuele vertaling. Het vlekkenplan laat de basisverdeling zien van vlakken en kleuren. Het volgende blad toont hoe beelden worden geïntegreerd.

Correspondentiereeks

Buiten alle online communicatiemiddelen was er ook de behoefte aan correspondentiemiddelen. Concreet heeft een uitgebreide correspondentiereeks en Office templates ontwikkeld waaronder brief, rapporten, Powerpoint en basisovereenkomsten.

App Talk Now

TVcN gebruikte al een app waarmee direct een tolk of vertaler ingeschakeld kon worden. Wij hebben voor diverse applicaties van Global Talk basiselementen ontworpen. De apps zijn omgezet naar de nieuwe identiteit.

Social Media

De social mediakanalen hebben we voorzien van de nieuwe identiteit. Daarnaast hebben we ook campagnebanners en teasers gemaakt voor de online introductie van de nieuwe branding.

Film

Om de nieuwe naam breed te introduceren binnen en buiten de organisatie is besloten een film te maken met tolken en medewerkers die vertellen wie Global Talk is. Helaas gooide corona roet in het eten en moesten we de opnames afgelasten. Omdat we toch door moesten is de ‘vorm’ van de film aangepast. Tolken en medewerkers vanuit de hele wereld is gevraagd selfies en filmpjes in te sturen die vervolgens aan elkaar zijn gemonteerd met voice overs in diverse talen en ondertiteling. Er is ook een teaserfilmpje gemaakt om de naamswijziging aan te kondigen.

Bekijk hier het designproces van de rebranding van Global Talk

Aan de hand van creatieve sessies heeft Concreet geeft vorm de naam bedacht en een identiteit ontwikkeld. Criteria voor de nieuwe naam was dat het de verschillende doelgroepen moest aanspreken, maar ook moest overbrengen waar Global Talk voor staat, namelijk dat iedereen niet alleen elkaar moet verstaan, maar ook moet begrijpen.

Verder moest de naam de internationale ambities van de opdrachtgever uitstralen en overbrengen.

Het kleurgebruik is ook heel bewust gekozen. De hoofdkleur sluit aan op ‘Global’, een aarde- en zeekleur. Naast de hoofdkleuren blauwgroen en zwart is een mooi warm secundair palet samengesteld die aansluit op de diverse wereldculturen.

Bekijk het ontwerpproces van Global Talk Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn