Trotse identiteit samenwerking chefkoks Branding voor FIER Amersfoort

Identiteit FIER Amersfoort

In de tijd dat we midden in de corona-uitbraak zaten werd het idee geboren om 4 top-chefs in 1 keuken te zetten en het beste in allen naar boven te halen. Zodra de horeca weer voorzichtig open mocht, opende FIER haar deuren om een groter aantal gasten te ontvangen. In hun eigen zaken was slechts plaats voor een beperkt aantal mensen. De Mariënhof had de ruimte en wij hebben het merk ontwikkeld: het concept FIER was geboren!

Beeldbank

Voor de communicatie van FIER wilden we unieke beelden hebben. Fotograaf Rodney Kersten werd ingevlogen om de beelden van de chefs in hun tijdelijke omgeving te schieten. Beelden van de mooie gerechten en de ambiance komen uit het archief van de chefs en zijn gemaakt door bezoekers.

‘Interactieve’ tafelvellen

De tafels zijn gedekt met ‘interactieve’ tafelvellen. Hierop is te lezen wat er die avond wordt voorgeschoteld en mag je bij ieder gerecht proberen te raden door welke chef het is gemaakt. Verder vind je op de tafellopers de ‘coronaproof’ wijnkaart onder de QR code en informatie over het goede doel waar een deel van de opbrengsten naartoe gaat.

Website

FIER kreeg ook een eigen website. Ontwerp is gemaakt door Concreet geeft vorm, teksten komen uit de pen van Bert van Weert en de bouw is gedaan door Next Buzz. Op de site vind je informatie over de chefs, de menu’s en kun je direct reserveren.

FIER kaart

Omdat niet iedereen op social media zit is er ook een kaart gemaakt om FIER te promoten. Deze is verspreid bij restaurants, de plaatselijke VVV en de Mariënhof. Op de kaart vind je alle relevante ‘facts en figures’ van FIER.

Film

Om FIER op originele en uitgebreide manier te promoten is er een film gemaakt met het verhaal achter het concept. De chefs en initiatiefnemer van de Mariënhof komen hierin aan het woord. De film geeft een mooie weergave van de sfeer van het initiatief. De film is gemaakt door de Beeldvoerders.

Bekijk hier het designproces van FIER Amersfoort

Midden in de corona-uitbraak werd Concreet geeft vorm uitgedaagd mee te denken over een uniek concept. Vier top-chefs in 1 keuken om zo meer mensen weer te laten genieten van uiteten gaan in Amersfoort. Er werd niet alleen nagedacht over het concept, maar ook het ontwikkelen van de identiteit behoorde tot de opdracht. na een aantal creatieve sessies met alle betrokken partijen is gekozen voor de naam en identiteit. De naam moest passen bij het gevoel van trots dat overgebracht moest worden. Zo werd FIER geboren. Het gekozen kleurenpalet past helemaal bij de uitstraling van de Mariënhof.

Bekijk het ontwerpproces van FIER Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn