Corporate website en sociaal intranet Digitale middelen ‘s Heeren Loo

’s Heeren Loo online

’s Heeren Loo Zorggroep ondersteunt in bijna het hele land mensen met een verstandelijke beperking. Jong en oud helpen wij een passend antwoord te vinden op grote en kleine vragen. Dichtbij en samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. We hebben voor ’s Heeren Loo de corporate website en diverse interne portals ontworpen.

Corporate website

De projectleiding lag in handen van Stephanie Vigh, interim projectleider communicatie bij ’s Heeren Loo Zorggroep. We hebben het sitedesign in diverse fases ontworpen: van conceptfase tot werkende mock up, style guides, CSS-sheets en afstemming en samenwerking bij daadwerkelijke realisatiefase. De website is zeer enthousiast ontvangen.

’s Heeren Loo Serviceplein

De 14.000 medewerkers van ’s Heeren Loo werken op diverse locaties, verspreid over heel Nederland. Om personeelskwesties zoals verhuizingen, materiaalaanvragen en declaraties goed te kunnen regelen, is het Serviceplein ontwikkeld (onderdeel van intranet). Op dit Serviceplein vinden de medewerkers in drie stappen de juiste informatie, formulieren (downloads) en contactgegevens. Om de hoeveelheid informatie inzichtelijk te maken heeft Concreet geeft vorm per thema en afdeling een herkenbaar pictogram ontworpen. Om de implementatie van het Serviceplein makkelijk te maken zijn bovendien complete html templates geleverd inclusief CSS-sheets.

Social intranet

In het verlengde van de corporate site hebben we ook het social intranet ontworpen. Het is qua design een opvolger van de corporate site, met daarin diverse widgets. Iedere medewerker kan zijn of haar eigen pagina samenstellen met widgets die hij of zij veel gebruikt of het belangrijkste vindt. We hebben de nieuwste webdesignrichtlijnen toegepast. De nieuwe ontwerpoplossingen die we in het social intranet hebben toegepast worden in een volgende fase ook weer gebruikt op de corporate website.

Proces

Nadat Concreet een designpitch had gewonnen hebben we als designers de volledige corporate site-ontwikkeling doorlopen: conceptfase, user interface, wire frames, design en uitwerking, werkende mock up inclusief diverse testversies, design- en style guides en afstemming en overleg bij de bouw van de site. We hebben samengewerkt middels de Scrum-methode, waarin projectleiders, designers en programmeurs de status deelden.

Bekijk het ontwerpproces van Digitale middelen ‘s Heeren Loo Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn