Van Concorde naar Livewords Nieuw branding voor grootste tolk- en vertaalbureau van de Benelux

Rebranding van Concorde Vertalingen naar Livewords

We zijn begin 2017 gestart met het rebranden van Concorde. Tijdens het proces is er gekozen voor een naamswijziging naar Livewords met een mooie pay-off. De nieuwe naam vertegenwoordigt beter waar ze voor staan: ‘Taal leeft en bruist. Legt geheimen bloot van elke cultuur, gaat voorbij aan grenzen. Want wanneer u dezelfde taal spreekt, leert u elkaar begrijpen. Kunt u samen de volgende stap zetten en gaan er werelden voor u open. Daarom doen we bij Livewords meer dan tolken en vertalen, we connect cultures.’ De nieuwe branding is begin oktober 2017 extern gelanceerd.

Identiteit

Naast een corporate brand hebben we diverse sub-brands ontwikkeld voor de apps en producten van Livewords; LW Go, LW Xpress en LW Flow. Livewords is voortdurend bezig met innovaties op het gebied van vertalen en tolken en behoudt daarmee de voortrekkersrol binnen de wereldwijde vertaalbranche.

Beeldbank

Om de dienstverlening van Livewords goed tot uiting te brengen hebben we een beeldtaal ontwikkeld die aansluit bij de internationale markt waarin Livewords actief is. Er is een beeldbank samengesteld van circa 50 beelden. Alle beelden en films zijn bewerkt met een kleurfilter in lijn met de branding.

Website

De website is de spil van de dienstverlening van Livewords. De doelgroep is breed, van tolkdiensten voor grote overheden en multinationals tot vertalingen voor MKB bedrijven en particulieren. Daarnaast worden er voortdurend wereldwijd vertalers en tolken geworven. We zijn gestart met een uitgebreide flowchart a.d.h.v. customer journeys. Aan de hand daarvan zijn de functionaliteiten bepaald en hebben we het design ontwikkeld. De technische realisatie is uitgevoerd door Noprotocol.

Brandbook

De positionering is vastgelegd in een brandbook. In dit ‘paspoort’ zijn de missie, visie, kernwaarden vastgelegd.

Middelen

Naast digitale middelen hebben we diverse templates voor Office en brochures ontwikkeld en opgeleverd zodat de branding over de hele breedte kan worden toegepast door de interne vormgevers bij Livewords.

Introductie nieuwe branding Livewords

De nieuwe branding is in september intern met veel ‘geluid’ geïntroduceerd met een leuk geschenk; 600 airspeakers uitgevoerd in de nieuwe branding.

Proces

Voor de ontwikkeling van de rebranding van Concorde naar Livewords is een rebrandingteam samengesteld. Deze bestond uit designers van Concreet geeft vorm, een copywriter en de CCO en medewerkers Marketing & Communicatie van Livewords. Gezamenlijk is de positionering opgesteld. Het gehele proces is in een ‘creatief boek’ vastgelegd.

Bekijk het ontwerpproces van Concorde wordt Livewords Toon minder

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn