Gemeentelijke campagne Geldloket Publiekscampagne

Geldloket, de crisis treft iedereen

Het Geldloket is er voor inwoners van Amersfoort. De medewerkers beantwoorden vragen en geven praktische ondersteuning bij de aanpak van financiële problemen. Deze dienstverlening wordt betaald door de gemeente. Wij werden gevraagd voor advies hoe een groeiende, nieuwe doelgroep tijdig geattendeerd kon worden op de hulp die het Geldloket biedt ‘voordat het te laat is’.

Campagne Geldloket Gemeente Amersfoort Station Beeld

Campagne Geldloket nieuwe armen

We hebben in opdracht van – en in samenwerking met – de gemeente Amersfoort een campagne ontwikkeld voor het Geldloket. De doelgroep zijn ‘nieuwe armen’; mensen die de dupe dreigen te worden van de crisis doordat ze extra pech hebben bijvoorbeeld door echtscheiding of baanverlies.

Campagne Geldloket Gemeente Amersfoort Advertentie

Middelen Campagne Geldloket

De campagne Geldloket Gemeente Amersfoort is ingezet op bussen, abri’s en in advertenties. De afzenders van de campagne zijn Geldloket en de gemeente Amersfoort. Omdat de doelgroep zichzelf niet graag afficheert met geldproblemen is er besloten geen social media in te zetten maar wel online te baneren via diverse websites. Op ons advies is de website van het Geldloket flink aangepast en is er veel gecommuniceerd via de gemeente(kanalen) en free publicity.

Campagne Geldloket Gemeente Amersfoort Banners

Online bannering

Voor deze publiekscampage Geldloket Gemeente Amersfoort hebben we ook een online bannercampagne ingezet. Tijdens en na de campagne was het drukker dan ooit bij het Geldloket. Het resultaat van de campagne was boven verwachting.

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: E-mail LinkedIn