Huisstijl en branding

Regelmatig krijgen wij de vraag om een huisstijl te ontwikkelen voor nieuw te vestigen ondernemingen. Maar ook voor reeds gevestigde ondernemingen hebben soms de behoefte aan het opnieuw onder de loep nemen van hun huisstijl en daar een vernieuwingsslag overheen te doen.

Wij hebben voor onderstaande partijen een huisstijltraject gedaan.


barend van dijk huisstijl

Zorgkundig, Barend van Dijk

Barend van Dijk houdt zich bezig met projectmanagement voor duurzame vernieuwing in zorg en sociaal domein. Zijn kracht en passie ligt op de volgende gebieden; complexe vraagstukken, cross-sectorale innovatie en positieve gezondheid. We mochten voor Barend de naam en huisstijl ontwerpen en hebben de ondertitel – digitale merknaam, url – zorgkundig bedacht.


Faber huisstijl

Faber Personeelsdiensten

Kleuronderzoek- en visualisatie van een ‘robuustere’ positionering van Faber. De rebranding bestond uit huisstijlvoorstellen, een kleurenpallet en een visual identity. We hebben een nieuw beeldconcept ontwikkeld, passend bij de nieuwe positionering: ‘De vakman centraal’. Stephanie Pistel verzorgde de fotografie op basis van onze briefing en onder gezamenlijke begeleiding met de klant.


maccarwash huisstijl

Restyling MacCarwash en merkontwikkeling CarwashPlus

MacCarwash en CarwashPlus beschikt over de meest geavanceerde en duurzame wasstraten waarin je auto kan worden gewassen met zijdezachte textiel. De moderne wasstraten zijn aangesloten op een recyclesysteem waardoor maar liefst 90% van het water kan worden hergebruikt. Wij hebben in de 2007 de rebranding van MacCarwash gedaan en in 2010 de merkontwikkeling voor CarwashPlus.


Vrijborg identiteit

Vrijborg, ontwerp gebaseerd op de gulden snede

Vrijborg bestond al als holding, maar werd een merk nadat de ingenieursprojecten van Trivoor bouw en infra en ingenieursbureau Vitrov bouw en vastgoed, die onder deze holding vielen, samen verder gingen onder de naam Vrijborg. De gulden snede was al de basis voor de eerder door ons ontworpen huisstijl van Vitrov en de wens was om deze verhouding mee te nemen in de nieuwe huisstijl van Vrijborg. De gulden snede is niet fysiek in het logo verwerkt, maar is wel als stramien in de huisstijl toegepast.


Kenter huisstijl

Kenter, fusiehuisstijl opvoedhulp en GGZ

Jeugdriagg Noord-Holland-Zuid en de opvoedhulp van OCK het Spalier zijn per 1 juli gefuseerd tot Kenter Jeugdhulp. De nieuwe jeugdhulporganisatie heeft 17 locaties in Noord-Holland en er werken ruim 400 medewerkers. We zijn er erg trots op dat wij de nieuwe naam, de positionering, de merkidentiteit, de communicatiemiddelen en de website hebben mogen realiseren.


STBN huisstijl

STBN, nieuwe identiteit

STBN wil een bijdrage leveren aan een gezonde geboortezorg in Nederland, door middel van innovatie, advies en bedrijfsmatige ondersteuning van nieuwe en bestaande initiatieven. In 2013 hebben we de nieuwe huisstijl van STBN ontwikkeld. De STBN op hun website over de nieuwe identiteit: ‘Uit de reacties maken wij op dat het logo een boodschap uitstraalt die geen uitleg meer nodig heeft. Zo hoort het eigenlijk ook.’


Huisstijl wandelnet

Een nieuwe naam voor Wandelplatform: Wandelnet

Wandelnet wil wandelen in Nederland de plaats geven die het verdient: een goede mogelijkheid om overal te voet op pad te gaan. Omdat wandelen gezond en leuk is. Wandelnet ontwikkelt lange afstandwandelpaden en streekpaden. Daarnaast behartigt zij de belangen van alle recreatieve wandelaars in Nederland, is zij het kennis- en expertisecentrum op wandelgebied en werkt zij samen met twaalf aangesloten organisaties. Concreet verzorgde de huisstijl.


Vocus huisstijl

Huisstijl Vocus architecten

Samen met de opdrachtgever en een externe adviseur zijn de missie, visie en positionering van Vocus vastgesteld. Aan de hand van de positionering zijn we het ontwerptraject gestart. Bij de ontwikkeling van de nieuwe identiteit is gekeken naar het umfeld en met name naar de authentieke waarden van Vocus architecten. Het design bestaat met name uit lijnen die in het logo zijn verwerkt en middels een systeem ook slim en efficient zijn doorgevoerd in de visuele identiteit. Het kleurenpalet is gebaseerd op hout, beton, staal en glas.


Huisstijl Beacon

Huisstijltraject Beacon Partners

De vorige huisstijl van Beacon, toen nog Beacon Partners hebben we ontwikkeld, in 2005. Na 9 jaar was Beacon aan vernieuwing toe. ‘Partners’ moest van de naam worden verwijderd en het bureau had een stevige groei en professionalisering doorgemaakt die in de nieuwe merkidentiteit tot uiting moest komen. We hebben samen met collega Ruud Koot hun nieuwe strategie vertaald in een strakke missie, visie en propositie; ‘Beacon, innovation delivered’. De bedrijfs- en omgevingsanalyse hebben we in een creatief boek verwerkt.


Vakbroeders

Vakbroeders is een initiatief van Faber Personeelsdiensten. De onderneming beoogt een stevige toekomst te realiseren voor jongeren in Nederland door ze in de praktijk op te leiden tot vakman of vakvrouw. We hebben geholpen bij de naamgeving en realisatie van dit nieuwe merk en blijven nauw betrokken bij het succes ervan. De merkelementen in de merkidentiteit hebben een stoere ‘werk in ontwikkeling’-uitstraling, zijn herkenbaar, makkelijk toepasbaar en onderscheidend. Nadat we de merkhiërarchie hadden vastgesteld, is er een systeem ontwikkeld om de opdrachtgevers en partners van Vakbroeders een heldere plek te geven in de communicatie.

Projecten Interesseformulier

  • Interesse?

    Spreekt ons werk je aan? Laat je dan nog verder inspireren en laat je gegevens achter. Wij nemen dan snel contact op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.